Gebruik netwerken van websitebeheerders

Met affiliate marketing kunt u websitebeheerders of media organisatie uw product laten promoten, waarbij u alleen betaalt per verkoop of lead. Affiliate marketing is een van onze specialisaties.

Mp2klEen enorm netwerk van websitebeheerders in uw niche.
Betaal alleen per lead of verkoop van uw product.
Krijg relevante verwijzingen van andere websites en breng uw merk onder de aandacht.

Wanneer Affiliate Marketing inzetten?

Indien u een product of dienst direct online verkoopt dan kunt u in principe ook affiliate marketing inzetten. Hierbij moet u de affiliate ook iets te bieden hebben. Het meest gewoon is een percentage per verkoop of een vast bedrag per inschrijving. In dit kader is het een erg effectief promotiemiddel voor ecommerce ondernemingen. Een groot voordeel van affiliate marketing is dat u alleen bij succes kosten heeft. Affiliate marketing is dan ook een uitstekende win-win propositie die al vele producteigenaren een grote omzet heeft bezorgd.

Onze aanpak voor uw affiliate marketing campagne

Met Marble Media kunt u zowel in Nederland als het buitenland adverteren via de affiliate netwerken. Direct een groot bereik dus. Samen met u stellen we een volledig plan op waarbij wij voortdurend aan kwaliteitsbewaking doen. Wij ontwikkelen en beheren hierbij uw affiliate campagnes.

Performance op basis van CPS of CPA

Gewoonlijk wordt affiliate marketing afgerekend met cost per sale (CPS), cost per action (CPA) of cost per click (CPC). Bij het CPS model betaalt u een percentage van de verkoopprijs aan de partij die de verkoop heeft aangebracht. Normaliter is dit tussen de 5 en 15 procent. Bij het CPA model betaalt u een vast bedrag per lead die de affiliate heeft aangebracht.

De hoogte van deze leadprijs is geheel afhankelijk van uw product, de waarde die iedere lead voor u vertegenwoordigd en de hoeveelheid verstrekte informatie. Bijvoorbeeld een nieuwsbriefinschrijving heeft een veel lagere CPA dan een lead die al heeft aangegeven in uw product geïnteresseerd te zijn. Een andere, veel minder gebruikt model is het CPC model, hierbij betaald u per bezoeker die op uw website komt. Zo’n 99% van alle affiliate campagnes gebruikt CPS of CPA.

De juiste affiliates voor uw product of onderneming

Hierbij wel selecteren we de affiliates die het beste uw product kunnen promoten. Tevens helpen wij u graag met de ontwikkeling van de materialen voor uw affiliate marketing campagne, zoals banners, animaties landings pagina’s, teksten en templates.